Elektrisch koken

Inductie kookplaten – Praktisch, zuinig en hygienisch koken

Koken op inductie is zuinig: De warmte wordt gelijk verdeeld over de pan en uitsluitend de omvang van de pan wordt verwarmd. De warmteoverdracht is hierdoor bijna 90%, in tegenstelling tot 60% bij keramisch koken en 50% een gasfornuis.

Koken op inductie is veilig: Alleen het deel van de glasplaat onder de pan wordt heet, de rest van de glasplaat blijft koud. Er is geen kans op oververhitting en kindervergrendeling is mogelijk.

Koken op inductie is snel:
De benodigde tijdsduur voor het koken van 2 liter water:
–          Bij inductie koken: 4,30 minuten
–          Op gas koken: 7,15 minuten
–          Bij elektrisch koken: 9,47 minuten

Koken op inductie is praktisch: Spetters e.d. vallen uitsluitend op de koude glasplaat en kunnen dus niet inbranden op de glasplaat. Een vochtige doek volstaat om de glasplaat weer schoon te krijgen.